·  TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat
 · 

Projectes


3 Fotos

Carnaval


El Carnaval és una festa destacada del calendari escolar. Relacionat amb aquesta celebració  els alumnes treballen les disfresses a partir d'un centre d'interès. La creativitat de les mestres a l'educació infantil i als cicles inicial i mitjà, que aprofita el talent artístic dels nostres alumnes, troba la seva continuïtat en els alumnes del cicle superior que ja dissenyen i elaboren les seves pròpies disfresses.

La rua del Carnaval és la culminació de tot aquest treball, però fem moltes més activitats.

En aquest Espurnes us les presentem!!!

 

Carnaval al Parvulari

Aquests dies, el Rei Carnestoltes us demanarà que porteu els següents complements: dimarts, un barret divertit; dimecres una corbata, mocador, collaret...; dijous, unes ulleres divertides. I, per acabar, el divendres tot s'omplirà de color amb les disfresses fetes a l' Escola. Tots esperem gaudir d'una setmana una mica capgirada. Recordeu que els nens i nenes de P-3 no aniran a piscina.

 

Carnaval a Primària

Durant la setmana de Carnaval el Rei Carnestoltes us demanarà que disfresseu el cap, el coll i la cara. Sigueu originals i estigueu atents a les seves ordres.

 

Dijous Gras

Per celebrar aquesta diada, el proper dijous dia 8 de febrer, per esmorzar, fora bo que tots portessin un entrepà de truita o de botifarra d'ou o coca de llardons per, així, viure aquesta tradició.  

 

Divendres 9 de febrer, Festa de Carnaval

 

Parvulari, Cicle Inicial i Mitjà de Primària

Els nens i les nenes hauran de venir vestits tal i com ja s'haurà comunicat a cada nivell. També hauran de venir havent esmorzat a casa. Cal que cada nen/a porti un xiulet de casa.

 

10:00h Rua des de l'Escola a la Plaça Espanyola i carrers adjacents. Les disfresses que podrem veure aquest any estaran relacionades amb un CARNAVAL MONSTRUÓS. Els nens i les nenes d'aquests nivells, posteriorment, es desplaçaran al pati de l'edifici de secundària.

11:00h  Al pati de secundària ball i gresca a càrrec d'en Roger Canals.

 

Cicle Superior de Primària: Disfresses col·lectives

 

A partir de les 10:00h, participació a la Rua pels carrers adjacents i Plaça Espanyola. Cal que cada nen/a porti un xiulet de casa. Sortim des de l'Escola.

A partir de les 11:00h, a l'Auditori de la Torrassa, els alumnes del cicle superior mostraran les seves disfresses col·lectives i d'elaboració pròpia.

 

Tarda de Carnaval al Parvulari i a Primària

A la tarda cada cicle celebrarà aquesta festa de diferents maneres:

Parvulari: Activitats lúdiques a les aules.

Primària : tarda de cinema

1r i 2n d'ESO

Patinatge sobre gel/Bolera Els alumnes de 1r d' ESO aniran a patinar al Palau Blaugrana i els alumnes de 2n a fer unes partides a la Bolera. Després tots junts anirem al parc de la Maternitat. Per patinar cal portar guants, uns mitjons de més i tiretes. Qui vulgui pot venir disfressat. Tothom haurà de portar l'esmorzar, dinar i algun joc si es vol. És sortida de tot el dia, entrarem però, a les 9:00h  i sortirem de l'Escola a les 16:30h.

3r i 4t d'ESO

Cinema i disfresses Els alumnes de 3r d'ESO i 4t d'ESO són convocats aquest dia a l'escola a les 9:30h. Tots els que vulguin poden venir disfressats perquè hi haurà un concurs de disfresses.

Aquest curs gaudirem d'un matí cinematogràfic a una de les sales de La Farga, que obrirà les seves portes només per a nosaltres.

Dinarem al Parc de Can Boixeres i tornarem cap a les 16:30h. Caldrà portar l'esmorzar i el dinar.

Batxillerat

Cinema

Els alumnes de Batxillerat sortirem de l'Escola a les 9:30h i gaudirem d'una jornada matinal de cinema. Cal portar l'esmorzar de casa.

 

Carnaval al Barri

L' Associació de Mares i Pares d'Alumnes 

La participació en els tallers per a l'elaboració de disfresses ha estat  un èxit, sens dubte la Comparsa de la "Polinèsia” serà una de les més nombroses.

Per poder practicar la coreografia ens trobarem els divendres 2 i 9 de febrer de 17.00h a 18.00h a l'edifici de secundària i el mateix dissabte abans de l'inici de la rua.

Donat l'èxit de participació, enguany tothom haurà de venir maquillat i disfressat des de casa.

Multimčdia