TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat

Notícies

PROJECTE APS 1BTX

PROJECTE APS 1BTX

27-11-2017
COLˇLABORACIĶ EN EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL (21 d'octubre)

El 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. La Asociación de Familiares de Enfermos Mentales de l’Hospitalet (AFEMHOS) juntament amb la Xarxa Antiestigma de l’Hospitalet organitzarem el passat dissabte 21 d’octubre els actes de celebració d’aquesta diada.

AFEMHOS va néixer el 1998 com a entitat sense ànim de lucre que treballa per afavorir la integració de les persones amb problemes de salut mental i oferir suport a les seves famílies. Alhora, desenvolupa un paper actiu en la reivindicació de la implicació activa de la societat en la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones i la lluita contra l’estigma que els envolta.

AFEMHOS és membre actiu de la Xarxa Antiestigma de l’Hospitalet, xarxa de projectes de lluita contra l’estigma en salut mental, que des del 2013 posa a disposició de centres i entitats socioculturals activitats i iniciatives específicament desenvolupades com a eines de lluita i superació de l’estigma social cap a la malaltia mental en primera persona. També en són membres la Asociación Grupo Teatro Imagina, les Germanes Hospitalàries Benito Menni, i el servei de club social “El Roure”.

Un dels projectes oferts per la Xarxa Antiestigma és el “Compartint experiències” en què, en col·laboració amb l’Escola Sant Jaume, les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Santa Eulàlia i els joves de l’escola conviuen i intercanvien experiències, donant a conèixer la realitat de la malaltia mental i les persones que la pateixen d’una manera natural i espontània. Tots junts creen aquest espai compartit en què desenvolupen tallers, festes, sortides i dinàmiques de grup com a iguals.

En la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental hi participaren totes les entitats membres de la Xarxa, en un acte comunitari lúdic alhora que reivindicatiu. Entre els actes s’hi desenvoluparen tot un seguit de tallers adreçats als infants. Més de 100 nens i nenes van participar en els diferents tallers dinamitzats per familiars i persones usuàries dels diferents serveis de salut mental de la ciutat: taller d’hort, de polseres, de titelles, tatuatges, xapes i samarretes... Els alumnes de l’Escola Sant Jaume van participar conjuntament amb les persones usuàries del SRC en la dinamització del taller de tatuatges, establint uns lligams molt positius i des-estigmatitzants amb la resta de persones col·laboradores de la resta de serveis.

Des d’AFEMHOS i la Xarxa Antiestigma volem agrair la seva participació, implicació, positivisme i relació tan càlida i propera amb la resta de companys dels serveis de salut mental. Treballant plegats tindrem una societat més justa i acollidora amb tothom, i lliure d’estigma. Gràcies!


Xarxes socials: