·  TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat
 · 

Notícies

3a trobada FEAC. Parlem de com educar l'afectivitat i la sexualitat? Dijous, 7/2 20h

04-02-2019

L'educació afectivo - sexual, l'educació no-sexista, l'educació amb perspectiva de gènere… són processos  que comencen els primers anys d'existència i continuen al llarg de tota la vida. Estem implicats família, escola, societat… Per això, dedicarem la propera trobada FEAC, aquest dijous 7 de febrer a les 20 hores, a parlar, a debatre, a qüestionar-nos… diferents aspectes educatius de la sexualitat, l'afectivitat, l'orientació i la identitat sexual,.... És molt important que mares/pares, mestres/as… puguem reflexionar i  parlar obertament de qüestions com:

 

  • És important l'educació emocional (autoestima, empatia, autoconeixement emocional,escolta activa…) en l'educació afectivo-sexual? Per què?
  • Les vivències i conductes afectivo-sexuals, l'orientació i la identitat sexual, la llibertat sexual,  les relacions de parella… En parlem amb els/les fill@s o són temes tabús?
  • Influència de models sexistes, masclistes, abusius… en televisió, xarxes socials, música,... Com promovem una actitud crítica en noi@s i joves davant aquestes influències?
  • Com podem treballar el respecte a la intimitat, la presa de decisions assertiva i responsable… en diferents situacions relacionades amb l'afectivitat i la sexualitat?
  • Com podem prevenir conductes de violència sexual, agressions o situacions d'abús? com podem empoderar les/els noi@s i joves?
  • Com responem a preguntes, dubtes, curiositats al voltant de la sexualitat.

        ...

L'educació afectivo-sexual és cosa de tots!!! Des d'Educació Infantil fins a Batxillerat… A casa, a l'escola, a nivell social…... Per això us animem a tot@s a participar d'aquesta trobada FEAC. Us hi esperem!

Equip FEAC Escola Sant Jaume


Xarxes socials: